Články z akcí
Autor: Otec
Dne: 09.02.2024
Po pěti letech se v pololetí školního roku opět vydáváme zkoumat krásy našeho Hlavního města. Ano, znovu se účastníme pionýrské akce Ledová Praha. Na podobnou výpravu jezdíme se staršími dětmi každý rok, vždy však do jiného města. Naše současné větší děti v Praze s námi ještě nebyly, tak jsme se rozhodli, ukázat jim, jaké to tam je. Dětí tentokráte máme jedenáct, což na Ledové město není málo, zbytek do celkového počtu patnácti pak tvoříme my - vedoucí a instruktoři.
Akce začíná v pátek ráno...
Autor: Rogi
Dne: 19.01.2024
Oproti úternímu bruslení bylo to středeční o úplně jiných počtech dětí. A ani to nebylo tím, že šly dvě starší družiny na večerní blok na kluziště ve Vodově ulici dohromady. Ferax totiž přispěl jediným členem, zato patnáctihlavý Fortis byl vlastně stoprocentní. Ale pojďme si středu vykreslit pěkně od počátku.
Vzhledem k tomu, že bruslení začínalo až v 18:00, tak jsme ještě chtěli nějak smysluplně využít běžný schůzkový čas Fortisu od půl páté. Rozhodli jsme se proto pro malý nácvik vázání uzlů...
Autor: Rogi
Dne: 19.01.2024
Úvodními akcemi v novém kalendářním roce byla jako vždy bruslení. To první proběhlo s úterní družinou klasicky na stadionu na Vodově ulici. Čas jsme oproti prosinci také neměnili a Fidelis měl tedy sraz na odpolední bruslící blok již o půl čtvrté.
Na něj však kvůli různým nemocem dorazilo jen pět dětí a na led jich vyjelo ještě o jedno méně. Tím pádem jsme byli my vedoucí k dětem v krásném poměru 1:1.
Více než hodinu jsme kroužili po ledové ploše a využívali jsme k tomu i místní plastové lachtany....
Autor: Míša
Dne: 24.10.2023
Ani na devátém ročníku rodinné drakiády jsme nechtěli nic měnit, proto jsme se sešli ve stejný čas a na stejném místě. Takže v neděli 15. října "po o" na Medlaňáku.
Už od rána to venku vypadalo slibně. Sice zima, ale krásně svítilo sluníčko a o vítr nouze rozhodně nebyla. Přestože akce začínala až odpoledne, pár vedoucích se sešlo už kolem desáté v klubovně, aby nabalili věci a uvařili čaj. Všechno máme poctivě sepsané a podle seznamu to šlo rychle, takže jsme si před odjezdem mohli vychutnat...