17.01.2024 Bruslení družin Fortis a Ferax - leden
Autor: Rogi
Dne: 19.01.2024
Oproti úternímu bruslení bylo to středeční o úplně jiných počtech dětí. A ani to nebylo tím, že šly dvě starší družiny na večerní blok na kluziště ve Vodově ulici dohromady. Ferax totiž přispěl jediným členem, zato patnáctihlavý Fortis byl vlastně stoprocentní. Ale pojďme si středu vykreslit pěkně od počátku.
Vzhledem k tomu, že bruslení začínalo až v 18:00, tak jsme ještě chtěli nějak smysluplně využít běžný schůzkový čas Fortisu od půl páté. Rozhodli jsme se proto pro malý nácvik vázání uzlů na Dračí smyčku. Zkoušeli jsme s dětmi kromě šesti základních uzlů i Dřevařák a Osmičkové očko s poutkem vázat na těch materiálech a s těmi pomůckami, které budou i na samotné soutěži ZL SPTO.
Po hodině a čtvrt jsme z klubovny vyrazili na Vodovku. Před stadionem jsme si dali sraz s těmi, kteří možnost zauzlovat si na Srbské nevyužili a za chvíli už nás plných dvacet vtrhlo na led. Okamžitě jsme zabavili pár lachtanů – plastových pomůcek, abychom s nimi a na nich mohli blbnout. A přestože máme mezi sebou bruslaře zdatné i méně zdatné, byl o lachtany boj. Vozili jsme se na nich, závodili s nimi i vytvářeli choreografické sestavy. Hrdí jsme také na naši nejmladší členku, která pod vedením našich dvou starších „učitelek“ učinila za pětasedmdesát minut strávených na ledě značné pokroky.
Na závěr jsme si neodpustili utratit pár peněz v místním stánku za teplé občerstvení ať už v podobě horké čokolády, punče nebo párku v rohlíku. A už se těšíme, jak sem společně znovu zavítáme v předvánočním čase v příští školní rok.