15.09.2021 Zahajovací schůzka družin Flagra
Autor: Majda
Dne: 02.10.2021
Stejně jako v úterý Feraxu, tak započal nový oddílový rok ve třetím zářijovém týdnu i menším dětem z družiny Flagro. Zahajovací schůzku jsme měli ve středu 15. 9. 2021.
Protože máme letos přírůstky, rozhodli jsme se Flagro rozdělit na dvě části - mladší Fidelis a starší Fortis. A aby to bylo pro rodiče i pro nás časově jednodušší, schůzky obou družinek budou probíhat v totožnou dobu, a to každou středu od 16:30. Pokud povládne nepříznivé počasí a nebudeme moci být venku, tak se družinky budou střídat v klubovně a ve třídě v Gymnáziu na Slovanském náměstí.
Naši první schůzku jsme ale připravili společnou, aby se všechny děti navzájem poznaly a najeli jsme na stejnou vlnu celoroční pirátské motivace.
Účast byla velmi hojná, a to ještě některé děti nedorazily z důvodu absolvování adaptačních kurzů a jiných akcí. Schůzka se konala v Kadetce, měli jsme krásné počasí a bylo teplo. Cesta od klubovny až do parku byla vcelku náročná, protože abychom mohli bezpečně přejít silnice, museli jsme si trasu o kousek prodloužit.
Naštěstí jsme se ale v pořádku do Kadetky dostali a mohli tak začít. Na úplně prvním nástupu jsme dětem řekli, co se bude tento rok dít, co si mají brát na schůzky a další potřebné informace. Dozvěděli se také, jak se jmenuje náš oddíl a jak budeme rozděleni do družinek. Po těchto organizačních záležitostech jsme se už vrhli na hry.
Nejprve jsme se všichni seznámili. Každý pověděl, jak chce, abychom ho oslovovali a co ho baví. Pak jsme hráli hru se jmény pro lepší vzájemné zapamatování.
Též bylo třeba si připomenout motivaci. Již loni jsme se jako piráti snažili dostat k pokladu. Jelikož nám to však pandemická situace neumožnila, pokusíme o to tedy letos opět.
Jenže ani před rokem, ani teď, jsme neměli žádnou loď a bez ní by to nešlo. Správně po pirátsku jsme si museli plavidlo ukrást. Nebylo to ale jen tak. Hlídal si ji jeden námořní kapitán, který měl kolem sebe plno ochránců ze své posádky. Ty jsme zneškodňovali pomocí vody, zbraní, ale i vlastní silou. Po náročném boji se nám loď povedlo získat. Konečně jsme tedy vypluli a teď uvidíme, co nám na dalších schůzkách a akcích moře přinese.
Po této vyčerpávajícím hře už nás čekal jenom závěrečný nástup a znovuzrození našeho Fénixe.